دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

تدریس آیت الله عبدالکریم حق شناس

No image
تدریس آیت الله عبدالکریم حق شناس

وى ضمن تربیت مردم و امامت جماعت در مسجد امین الدوله در مدرسه سپهسالار قدیم تدریس مى کرد. در آن زمان متولى مدرسه ـ طبق وقفنامه ـ مى بایست جامع منقول و معقول باشد ـ استاد مهدى حائرى (ره) بود. آن مرحوم به علت سفر به خارج از کشور تولیت مدرسه را به آیت الله حق شناس سپرد.[13] آشنایى این دو به درس اسفار امام برمى گشت، لذا وى مقام علمى آیت الله حق شناس را به خوبى مى دانست. آقاى حق شناس پس از قبول تولیت مدرسه سپهسالار به تدریس کفایه و مکاسب و سپس درس خارج پرداخت. از شاگردان برجسته او مى توان به حضرات آیات: امامى کاشانى، سید محسن خرازى، رضا استادى و حجج اسلام: سید عباس قائم مقامى، محمد على جاودان، عبدالحسین حائرى و... اشاره کرد.

با شروع انقلاب اسلامى و تشکیل حکومت اسلامى جوانان تهرانى براى فراگیرى دروس دینى به حوزه ها شتافتند. تعداد فراوانى از این جوانان درس آقاى حق شناس ـ جامع اخلاق ـ را برگزیدند. ایشان هم شروع به تدریس مقدمات براى آنها کردند و پس از مدّتى محل تدریس را به دلایلى از مدرسه سپهسالار به مسجد امین الدوله منتقل کرد، نمودند.

منبع:فرهیختگان تمدن شیعه

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

عالمان مرتبط

عبدالکریم حق شناس

عبدالکریم حق شناس

جدیدترین ها در این موضوع

رزق حلال

رزق حلال

امام صادق (ع) قرمودند: «ترک یک لقمه‌ حرام‌ نزد خدا، محبوب تر است از هزار رکعت نماز مستحبی.» (بحار الأنوار (ط ـ بیروت)، ج‌90، ص373)
نفاق

نفاق

امیرالمؤمنین علی (ع):«از نفاق دوری کن، به درستی که فرد دو رو نزد خداوند متعال دارای جایگاه و منزلت نیست.» (شرح آقا جمال خوانساری بر غررالحکم و دررالکلم، ج‌2، ص304)
عفت در کلام امیرالمومنین(ع)

عفت در کلام امیرالمومنین(ع)

حضرت علی(ع) فرمودند: «هرکس اعضا و جوارح خویش را از حرام بازدارد، اخلاقش نیکو می گردد.» (شرح آقا جمال خوانساری بر غررالحکم و دررالکلم، ج‌5، ص432).
دوری از موضع تهمت

دوری از موضع تهمت

امام صادق (ع) فرمودند: هرگاه مؤمن به برادر [دینی] خود تهمت بزند، ایمان در قلب او از میان می‌رود، هم چنان که نمک در آب، ذوب می‌شود. (مشکاةالأنوار فی غررالأخبار، طبرسی، علی بن حسن، ص319)
قناعت

قناعت

حضرت علی (ع) فرمودند: «به جستجوی بی‌نیازی برخاستم، آن را جز در قناعت نیافتم؛ همواره قناعت کنید، تا بی‌نیاز باشید.» (جامع الأخبار (للشعیری)، محمد بن محمد،ص123)
Powered by TayaCMS