دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

مسجد مغرب؛ آرامش بخش آبهای اقیانوس اطلس

مسجد حسن ثانی در پایتخت اقتصادی مغرب در جذب گردشگر به این منطقه اقتصادی کمک بسیاری می کند، به ویژه اینکه گلدسته 200 متری آن بر روی آبهای اقیانوس اطلس از فاصله 7 کیلومتری نیز قابل مشاهده و معنویت آن آرامش بخش این منطقه است.
No image
مسجد مغرب؛ آرامش بخش آبهای اقیانوس اطلس مسجد حسن ثانی در دارالبیضا پایتخت اقتصادی مغرب گنجینه اصیلی از معماری جهان اسلام در آفریقا را در خود جای داده است. در ساخت این مسجد که بزرگترین مسجد قاره آفریقا به شمار می رود، از 65 هزار تن سنگ مرمر استفاده شده است . نمازخانه آن مساحتی حدود 20 هزار متر مربع در 25 هزار متر مربع و دارای 1500 ستون است. همچنین مسجد دارای سه صحن عمود بر دیوار قبله است که مساحت آن 20 هزار متر مربع می رسد.
ارتفاع گلدسته این مسجد 210 متر و هر ضلع آن 10 متر است که از فاصله 7 کیلومتری نیز دیده می شود و شخص تصور می کند که به این مسجد بسیار نزدیک است، از این رو از مرتفع ترین گلدسته های جهان محسوب می شود؛ بنابراین مسجد از ظرافت و دقت هنر برجسته معماری بر روی آب برخوردار شده است که نشان می دهد مهندسان و معماران با تجربه بر آن کار کرده اند.
این مسجد بر روی آبهای اقیانوس اطلس ساخته شده؛ چرا که مغرب ساحلی طولانی از اقیانوس اطلس را از آن خود کرده است.
این مسجد علاوه بر تزئینات متعدد و استفاده از سنگ مرمر، از کاشیکاریهای رنگی در ستونها، دیوراها و گلدسته ها بهره گرفته و همچنین از آجر، سنگ مرمر، گچ و سنگهای گرانقیمت ساخته شده است. این مسجد با تزئینات بسیار زیبا از رنگهای سفید و سبز پوشیده شده است.
ساخت مسجد در شصتمین سال تولد پادشاه مغرب حسن ثانی آغاز و در سال 1993 ساخت آن به پایان رسید.
مسجد شب هنگام با اشعه لیزر تا 30 کیلومتر سمت کعبه و قبله را نشان می دهد.
نمازخانه این مسجد دارای سقفی متحرک الکترونیکی است که اگر هنگام ظهر باز شود، اشعه و نور خورشید به میان آن می تابد. نمازخانه مسجد گنجایش 25 هزار را داشته و صحن خارجی نیز 80 هزار نفر می توانند نماز بخوانند و در مجموع گنجایش بیش از 100 هزار نفر را دارد .
این مسجد سلسله قبه های متنوع و زیبایی دارد که علاوه بر تزئینات متعدد، لوسترها و چراغهایی از آن آویزان است که نور آن در شب کافی است و همه جا را روشن می کند.
برای زائران و گردشگران در همه ساعات شبانه روز باز است .
به مسجد حسن ثانی موزه، حمام بخار، کتابخانه، مدرسه آموزش قرآن کریم، سالن همایش و مراکز دیگر فرهنگی ضمیمه شده است .
در حال حاضر هیچ نظری برای این مقاله وجود ندارد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رزق حلال

رزق حلال

امام صادق (ع) قرمودند: «ترک یک لقمه‌ حرام‌ نزد خدا، محبوب تر است از هزار رکعت نماز مستحبی.» (بحار الأنوار (ط ـ بیروت)، ج‌90، ص373)
نفاق

نفاق

امیرالمؤمنین علی (ع):«از نفاق دوری کن، به درستی که فرد دو رو نزد خداوند متعال دارای جایگاه و منزلت نیست.» (شرح آقا جمال خوانساری بر غررالحکم و دررالکلم، ج‌2، ص304)
عفت در کلام امیرالمومنین(ع)

عفت در کلام امیرالمومنین(ع)

حضرت علی(ع) فرمودند: «هرکس اعضا و جوارح خویش را از حرام بازدارد، اخلاقش نیکو می گردد.» (شرح آقا جمال خوانساری بر غررالحکم و دررالکلم، ج‌5، ص432).
دوری از موضع تهمت

دوری از موضع تهمت

امام صادق (ع) فرمودند: هرگاه مؤمن به برادر [دینی] خود تهمت بزند، ایمان در قلب او از میان می‌رود، هم چنان که نمک در آب، ذوب می‌شود. (مشکاةالأنوار فی غررالأخبار، طبرسی، علی بن حسن، ص319)
قناعت

قناعت

حضرت علی (ع) فرمودند: «به جستجوی بی‌نیازی برخاستم، آن را جز در قناعت نیافتم؛ همواره قناعت کنید، تا بی‌نیاز باشید.» (جامع الأخبار (للشعیری)، محمد بن محمد،ص123)

پر بازدیدترین ها

No image

امام حسین (ع): «الناسُ عبیدُ الدنیا و الدین لعق علی السنتهم یحوطونه مادرَّت معایشُهم فاذا مُحَّصوا بالبلاء قَلَّ الدَیّانون»

«مردم بندۀ دنیایند و دین بر زبانشان می‌چرخد و تا وقتی زندگی‌هاشان بر محور دین بگردد، در پی آنند، امّا وقتی به وسیلۀ «بلا» آزموده شوند، دینداران اندک می‌شوند.»
قال علیٌ (علیه‌السّلام): «الفُرصَه تمُّر مرِّ السَحاب فانتَهِزوا فُرَصَ الخَیّر» (نهج‌البلاغه فیض، ص 1086)

قال علیٌ (علیه‌السّلام): «الفُرصَه تمُّر مرِّ السَحاب فانتَهِزوا فُرَصَ الخَیّر» (نهج‌البلاغه فیض، ص 1086)

امام علی (علیه‌السلام) فرمود: «فرصت مانند ابر از افق زندگی می‌گذرد، مواقعی که فرصت‌های خیری پیش می‌آید غنیمت بشمارید و از آن‌ها استفاده کنید»
«وَمِنَ النَّاسِ مَن یَشْرِی نَفْسَهُ ابْتِغَاء مَرْضَاتِ اللّهِ وَاللّهُ رَؤُوفٌ بِالْعِبَاد» (بقره/207)

«وَمِنَ النَّاسِ مَن یَشْرِی نَفْسَهُ ابْتِغَاء مَرْضَاتِ اللّهِ وَاللّهُ رَؤُوفٌ بِالْعِبَاد» (بقره/207)

«افرادی هستند (امیر مؤمنان علی (علیه‌السّلام)) که جان خویش را با خداوند معامله می‌کند به خاطر به دست آوردن رضایت او، و خداست که نسبت به بندگانش مهربان است».
صله رحم در کلام پیامبر اکرم(ص)

صله رحم در کلام پیامبر اکرم(ص)

حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم) فرمودند: «ثواب صله رحم را از ثواب همه اطاعات زودتر میدهند» الکافی، ج 4 ص 68، ح 2(
عن فاطمة الزهرا (سلام الله علیها): «لقد قال رسول الله (صلی الله علیه وآله وسلم) مثل الامام مثل الکعبة اِذْ تُؤْتی ولا تأتی»

عن فاطمة الزهرا (سلام الله علیها): «لقد قال رسول الله (صلی الله علیه وآله وسلم) مثل الامام مثل الکعبة اِذْ تُؤْتی ولا تأتی»

حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) فرمود: «همانا رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) فرمود: مثل امام، چونان کعبه است که بر گردش می‌چرخند و او بر گرد چیزی نمی‌چرخد».(بحارالانوار، ج 36، ص 353)
Powered by TayaCMS