دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

قال المهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف): «اِنَّ لی فی ابنة رسولِ الله اُسوةٌ حَسَنَةٌ»

حضرت مهدی (علیه السلام) فرمود: «الگو و اسوه‌ی‌ نیکوی من دختر فرستاده خدا (فاطمه زهرا «سلام الله علیها») است»
قال المهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف): «اِنَّ لی فی ابنة رسولِ الله اُسوةٌ حَسَنَةٌ»
قال المهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف): «اِنَّ لی فی ابنة رسولِ الله اُسوةٌ حَسَنَةٌ»

قال المهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف):

«اِنَّ لی فی ابنة رسولِ الله اُسوةٌ حَسَنَةٌ» (الغیبه، للطوسی؛ ص 286 )

حضرت مهدی (علیه السلام) فرمود:

«الگو و اسوه‌ی‌ نیکوی من دختر فرستاده خدا (فاطمه زهرا «سلام الله علیها») است»

توضیح:

الگو برداری از طبیعیات و ضروریات اخلاقی انسان است. لذا وجود شخصی کامل و والا که بتوان وی را از همه جهات اخلاقی، زندگی فردی، اجتماعی و سیاسی الگو قرار داد، بسیار حائز اهمیت است.

دانشمندان علم روانشناسی نیز داشتن الگوئی مناسب برای همه افراد بشری را اجتناب ناپذیر می‌دانند. کتاب آسمانی مسلمانان از منظر روانشناسانه ضمن اهتمام به این امر مهم، انسانی کامل و والا و خلیفة الله یعنی حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) را به عنوان اسوه کامل معرفی فرموده است؛ آنجا که می‌فرماید:

«ولکم فی رسول الله اُسوةٌ حَسَنَةٌ»

«برای شما در پیامبر الگوی نیکویی وجود دارد»

در روایت فوق حضرت صاحب الزمان (علیه‌السلام) دختر رسول خدا را به عنوان الگوی خویش بیان می‌فرمایند. شاید در نگاه اولیّه این روایت را متناسب آیه مذکور نتوان بیان کرد. اما با دقت در آیات و روایات دیگر همچون «فاطمه بضمة منی» «فاطمه پاره‌تن من است» می‌توان فهمید که فاطمه زهرا (س) پرورش یافته مکتب نبوی و جان پیامبر است. لذا اگر حضرت مهدی (علیه السلام) فاطمه زهرا (سلام الله علیها) را الگو معرفی می‌فرماید در حقیقت پیامبر گرامی اسلام را الگو می‌داند. چون مکارم اخلاقی پیامبر در پاره‌تن وی جمع است و فاطمه آئینه تمام نمای پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) است.

حضرت زهرا (سلام الله علیها) در جامعه اسلامی برای مردان و زنان الگوئی کامل می‌باشند. حجاب، حیا، تبعیت از همسر، تربیت فرزند، دفاع از حق و مبارزه سرسختانه با ظلم و ظالمان نمونه هائی از صفات بارز آن حضرتند که می توانند در مسیر زندگی رهنمون حیات ما باشند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

چگونه خود را از گمراهی نگه داریم؟

چگونه خود را از گمراهی نگه داریم؟

انسان به طور طبیعی گرایش به کمال و امور کمالی دارد و لذا عشق به زیبایی‌ها و بیزاری از کاستی‌ها و زشتی‌ها در وجود انسان نهادینه شده است.
علم آموزی و تأمین رزق و روزی (پرسش و پاسخ؟)

علم آموزی و تأمین رزق و روزی (پرسش و پاسخ؟)

پرسش: بر اساس آموزه‌های وحیانی چگونه علم آموزی موجبات از بین رفتن فقر و تنگدستی را فراهم آورده و مستوجب تضمین رزق و روزی انسان می‌گردد؟ لطفاً به نحو اجمال پاسخ دهید.
بخل و آثار زیانبار آن

بخل و آثار زیانبار آن

برخی از رفتارهای اجتماعی بیانگر بینش و نگرش افراد است.
انسان از خاک تا افلاک

انسان از خاک تا افلاک

انسان موجودی مرکب است ولی آنچه هویت انسانی را معنا می‌بخشد، بخش معنوی و روحانی اوست که جایگاه خلافت الهی را به همین سبب کسب کرده است؛ زیرا خداوند پس از آنکه در کالبد خاکی انسان روح خویش را دمید و همه صفات خویش را در انسان با تعلیم اسمایی به ودیعت گذاشت، آنگاه بود که فرمان سجده را صادر کرد و از همه ما سوی الله خواست تا بر انسان سجده کنند.
بی احترامی به بهانه رفاقت!

بی احترامی به بهانه رفاقت!

با توجه به اینکه انسان موجودی اجتماعی است و برای ارائه حیات خویش نیاز به ارتباطات در جامعه دارد.

پر بازدیدترین ها

شخصیت روحی و اخلاقی پیامبر اسلام

شخصیت روحی و اخلاقی پیامبر اسلام

اسلام جدای از خصوصیات معنوی و نورانیت و اتصال به غیب و آن مراتب و درجاتی که امثال بنده از فهمیدن آنها هم حتی قاصر هستیم، از لحاظ شخصیت انسانی و بشری، یک انسان فوق‌‌العاده، طراز اول و بی‌نظیر است.
عالم مرگ از نگاه قرآن

عالم مرگ از نگاه قرآن

مرگ حالتی در موجودات است که از مقامی به مقام دیگر در می‌آیند.
الخیر فی ماوقع

الخیر فی ماوقع

برای خیلی‌ها این پرسش مطرح می‌شود که چرا ما هر گاه با مصیبت و گرفتاری مواجه می‌شویم، و نخستین تحلیل و توصیف ما از آن این است که در آن خیری بوده است؟
فضایل اخلاقی حضرت زینب(س)

فضایل اخلاقی حضرت زینب(س)

حضرت زینب(س) به خوبی از قرآن آموخته بود که هدف از آفرینش انسان، رسیدن به بالاترین کمال بندگی است
Powered by TayaCMS