دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

آرامش روحی در سایه تعاملات اجتماعی

No image
آرامش روحی در سایه تعاملات اجتماعی

آرامش روحي در سايه تعاملات اجتماعي

اشاره :تجربه احساس شاد زیستن و خوشبختی با صله رحم و برقراری تعاملات اجتماعی و معاشرت با دوستان و اعضای فامیل و همسایه‌ها ارتباط مستقیم دارد. تحقیقات نشان می‌دهد، افرادی که وقت زیادی را صرف معاشرت با اعضای فامیل می‌کنند، 25 درصد بیشتر از سایرین احساس شادی می‌کنند.

همچنین این پژوهش‌ها نشان داد که انسان‌های شاد بیشتر عمر می‌کنند و کمتر دچار بیماری‌های مختلف مانند حملات قلبی، سکته و ورم مفاصل می‌شوند.

علاوه بر این افرادی که احساسات مثبت دارند، بیشتر از افرادی که عصبانی، غمگین و مضطرب هستند، در مقابل ویروس‌های مختلف مخصوصاً سرماخوردگی مقاومت دارند.

شادی و نشاط مسری است و معاشرت با افراد شاد و زندگی در کنار آنها شادی را گسترش می‌دهد. اجتناب از نکوهش شرایط و افراد، داشتن دید مثبت و گرویدن به گروه‌های اجتماعی شاد و تقسیم انرژی و نیروی مثبت، توصیف کننده ویژگی‌های افراد شاد و موفق است.

اگرچه زندگی در دنیای صنعتی امروز امکان معاشرت با دوستان و بستگان را کم کرده است اما افراد شاد از هر فرصتی برای این کار بهره می‌جویند و در صفوف مختلف مانند صف اتوبوس، در اتاق‌های انتظار، هنگام خرید و... جایی که تراکم جمعیت زیاد است مانند مترو و اتوبوس آنها از هم صحبتی با دیگران و ایجاد لحظات شادی آور و ماندگار غافل نمی‌شوند.

آنها حتی در هنگام انجام کار وقتی را برای صحبت با همکاران خود در نظر می‌گیرند. شرکت در جلسات گروه‌های هم سال و برقرار کردن ارتباط سالم و مفید و جویا شدن احوالات یکدیگر، از دیگر راهکارهایی هستند که افراد شاد را از دیگران متمایز می‌سازد.

راهکارهای موثر در برقراری ارتباط شاد با دیگران

داشتن اهداف واقعی و قابل دسترس، اصرار در رسیدن به اهداف، فعالیت‌های ورزشی، فرستادن پیغام تشکر و یا ترتیب دادن ملاقات هایی مبنی بر قدردانی از کسی که کمکی انجام داده و یا خاطره مهربانی هایش در ذهن باقی مانده است زیرا احساس تشکر همراه با داشتن احساس مثبت درون فرد بوده و ارمغان آور شادی‌های آینده است.

تعجبی ندارد اگر بدانیم نوازش‌های مادرانه و پدرانه و داشتن روابط صمیمی با دیگر افراد خانواده نقش بسیار موثری در احساس آرامش افراد، کاهش استرس‌ها و افزایش نشاط و شادی دارد.

فرستادن عکس‌های قدیمی و یا یک پیغام برای دوستان قدیمی و تجدید دیدار آنها و دیدن همسران و کودکانشان و یاد گرفتن مسیرهای زندگی افراد مختلف، لذت وصف ناپذیری به همراه دارند.

در این گونه موارد فقط دیدن چهره دوستان و مرور خاطرات قدیمی بسیار لذت بخش است. باید توجه داشت داشتن تفکر شادی آور به زندگی معنا می‌بخشد و تمرکز روی افکار مثبت و حق شناسی از پروردگار پیام آور شادی، موفقیت و امیدواری هستند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

پناهنده Refugee

پناهنده Refugee

اصطلاح «پناهنده»، «پناهندگان» و «پناهندگی» از جمله اصطلاحاتی است که در نظام حقوق بشر بسیار متداول بوده و به کرات مورد استفاده قرار گرفته است.
الزام آور Binding

الزام آور Binding

اصطلاح «الزام‌آور» از جمله اصطلاحاتی است که در نظام حقوق بشر در ترکیب‌‌‌‌های مختلفی از جمله «معاهده الزام‌آور»
اعلامیه استقلال Declaration of Independence

اعلامیه استقلال Declaration of Independence

از جمله مهمترین تحولات مربوط به دوران اواخر عصر روشنگری، وقوع حوادث سیاسی و انقلاب‌های حقوق بشری و جنبش‌های آزادی خواهانه‌ای است که دست آوردهای حقوق و آزادی‌های فردی مهمی از آنها ناشی شده است.
No image

پروتکل Protocol

واژه «پروتکل» از جمله واژگانی است که در نام‌گذاری برخی از مهمترین اسناد حقوق بشری متعلق به نظام‌های بین المللی و منطقه‌ای حقوق بشری نیز به  کار گرفته شده است.
پروتکل اختیاری مربوط به میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی

پروتکل اختیاری مربوط به میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی

بی‌تردید میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی (1966)

پر بازدیدترین ها

اعلامیه قاهره درباره حقوق بشر در اسلام  The Cairo Declaration on Human Rights in Islam

اعلامیه قاهره درباره حقوق بشر در اسلام The Cairo Declaration on Human Rights in Islam

اعلامیه قاهره درباره حقوق بشر در اسلام که از آن به اختصار با عنوان اعلامیه قاهره (the Cairo Declaration) یاد می‌شود یکی از مهمترین اسناد مصوب سازمان کنفرانس اسلامی (the organization of the Islamic conference) درباره حقوق بشر در اسلام است که در سال 1990 در نوزدهمین کنفرانس وزرات امور خارجه کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی در قاهره به تصویب رسید.
کنوانسیون منع شکنجه و سایر رفتارها و مجازات های ظالمانه، غیر انسانی و تحقیر آمیز  Convention Against Torture and other Cruel, Inhuman or Degrading Treatment or Punishment

کنوانسیون منع شکنجه و سایر رفتارها و مجازات های ظالمانه، غیر انسانی و تحقیر آمیز Convention Against Torture and other Cruel, Inhuman or Degrading Treatment or Punishment

عمل ننگین شکنجه یکی از بارزترین موارد نقض حقوق بشر است که به شدید ترین وجه کرامت انسان را مورد تعرض قرار می‌دهد و در راستای مبارزه با آن اقدامات بین المللی و منطقه‌ای و ملی متعددی تاکنون صورت پذیرفته است.
میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی

میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی

میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی (1966) که گاهی از آن به اختصار تحت عنوان «میثاق حقوق مدنی و سیاسی» یا با علایم اختصاری ICCPR یا CCPR نیز در متون یاد می‌شود در زمره مهمترین اسناد بین المللی در حمایت از حقوق بشر و آزادیهای اساسی است که منعکس کننده حقوق معروف به نسل اول حقوق بشر است.
اعلامیه حمایت از تمامی اشخاص در مقابل ناپدید سازی اجباری 2 Declaration on the protection of all persons from Enforced Disappearance

اعلامیه حمایت از تمامی اشخاص در مقابل ناپدید سازی اجباری 2 Declaration on the protection of all persons from Enforced Disappearance

با وجود آنکه اولین واکنش‌های رسمی در قبال ناپدید سازی اجباری را می‌توان مربوط به قطعنامه شماره 173/33 مورخ 22 دسامبر 1978 دانست
Powered by TayaCMS