دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

حلف الفضول

No image
حلف الفضول

كلمات كليدي : حلف الفضول، پيامبر (ص) ، مكه، پيمان جوان مردان، عبدالله بن جدعان، المسور بن مخدمة

حلف الفضول به معنای پیمان جوان‌مردان، اشاره به عهد و پیمانی دارد که قبل از بعثت،حضرت پیامبر (ص) به همراه عده‌ای از جوانان مکه در خانه عبدالله بن جدعان اجتماع کردند و سوگند یاد کردند تا از ستمدیدگان و افراد غریبه‌ای را که و ارد شهر می‌شوند و مورد ستم زورمندان و اقع می‌شوند یاری کنند.

حضرت پیامبر (ص) در مورد این پیمان فرمودند:

«گرچه پیمان حلف‌الفضول بیست سال قبل از بعثت منعقد شد و اگر اکنون نیز مرا به آن پیمان دعوت می‌کردند می‌پذیرفتم».

پیمان حلف الفضول آن چنان پای بر جا و در میان مردم پسندیده بود که نسل آینده نیز خود را موظف به عمل به آن می‌دیدند و گواه این مطلب فرمایش امام حسین (ع) است که برای درهم شکستن اساس ستم و آشنا ساختن دیگران به احقاق حق خود خطاب به فرماندار مدینه، و لیدبن عقبة فرمود: به خدا سوگند، هرگاه بر من اجحاف کنی، دست به قبضۀ شمشیر می‌برم، و در مسجد رسول خدا (ص) می‌ایستم و مردم را به آن پیمانی که پدران و ‌‌نیاکان بنیان‌گذار آن بودند دعوت می‌نمایم. چون دعوت امام حسین (ع) به گوش افراد غیوری مانند «المسور بن مخدمة» و «عبدالرحمان بن عثمان» رسید لبیک گویان به سوی امام (ع) شتافتند در نتیجه فرماندار مدینه از جریان وحشت زده شد و دست از اجحاف برداشت.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.
Powered by TayaCMS