دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

صلی الله علیک یا علی بن موسی الرضا

به مناسبت فرا رسیدن23 ماه ذیقعده ؛ روز زیارتی مخصوص امام هشتم ؛ _ که در این روز زیارت امام رضا از نزدیک و از راه دور سفارش شده _ کمی از فضایل زیارت امام هشتم صلوات اللّه علیه رو ذکر میکنم
صلی الله علیک یا علی بن موسی الرضا
صلی الله علیک یا علی بن موسی الرضا

به مناسبت فرا رسیدن23 ماه ذیقعده ؛ روز زیارتی مخصوص امام هشتم ؛ _ که در این روز زیارت امام رضا از نزدیک و از راه دور سفارش شده _ کمی از فضایل زیارت امام هشتم صلوات اللّه علیه رو ذکر میکنم :

رسول الله صلّی الله و علیه و آله فرموده اند :

پاره ای از بدن من در خراسان دفن خواهد شد هرغمناکی که او را زیارت کند البته حق تعالی غمش را زائل گرداند وهر گناهکاری که او را زیارت کند البته خدا گناهانش را بیامرزد .

دربیان ارزش والای زیارت امام رئوف؛ از پدرگرامیشان امام کاظم (ع ) روایت شده است :

هر که زیارت کند قبر فرزند من علی را ؛ از برای او در نزد خدای تعالی ثواب هفتاد حج مقبول بوده باشد .

راوی از امام موسی بن جعفر علیه السّلام پرسید : هفتاد حج مقبول ؟

امام کاظم فرمودند :

بلکه هفتاد هزار حج .

راوی گفت :

هفتاد هزار حج ؟

امام پاسخ دادند :

که چه بسیار حجی که مقبول نباشد. هر که آن حضرت را زیارت کند یا یک شب نزد آن حضرت بماند چنان باشد که خدا را در عرش زیارت کرده باشد .

راوی پرسید چنانکه خدا را در عرش زیارت کرده باشد ؟

امام کاظم علیه السّلام پاسخ فرمودند :

بلی ، چون روز قیامت می شود برعرش الهی چهارکس از پیشینیان وچهار کس از پسینیان خواهند بود . اما پیشینیان پس : نوح و ابراهیم و موسی و عیسی علیهم السّلام . و امّا پسینیان پس : محمّد صلّی الله علیه و آله ، علی و حسن و حسین علیهم السّلام و آنگاه در پای عرش ریسمانی میکشند و ؛ پس مینشینند با ما زیارت کنندگان قبور ائمّه و بدرستی که زیارت کنندگان قبر فرزندم علی درجه ایشان از همه برتر و عطایشان از همه بیشتر خواهد بود

همچنین از حضرت امام رضا صلوات الله علیه روایت شده است که فرموده اند :

هر که مرا زیارت کند با این دوری قبر من بیایم به نزد او در سه موطن در روز قیامت تا او را خلاصی بخشم از ترسهای آنها : در وقتی که نامه های نیکوکاران در دست راست ایشان و نامه های بدکاران در دست چپ ایشان پرواز کند و نزد صراط و نزد ترازوی اعمال

از امام محمّد تقی علیه السّلام ، یگانه فرزند علی بن موسی الرّضا صلوات الله علیه روایت شده است :

در میان دو کوه طوس قطعه ای از زمین است که از بهشت برداشته شده است هر که داخل شود در آن ایمن خواهد بود در روز قیامت از آتش .

و همچنین از آن حضرت فرموده اند :

من ضامنم ازجانب حق تعالی بهشت را از برای هرکه زیارت کند قبر پدرم را بطوس در حالی که عارف به حق آن حضرت باشد .

اما از نظر تاریخی این روز مصادف با روزهایی هست که فرستادگان
مأمون پست فطرت ، علی رغم میل امام رضا صلوات الله علیه ، امام هشتم رو مجبور به سفری بدون بازگشت کردند . روایت شده در این روز امام ، بستگان و دوستان و یاران رو جمع کردند و به همه محبت و نیکی فرمودند و خبر از سفری بی بازگشت دادند ... سفری که ازهمان اول رنگ شهادتش برامام صلوات الله علیه مشخص بود. که ائمه صلوات الله علیهم از تمامی امور آگاه هستند ... دو روزبعد یعنی در2۵ ذیقعده سال 200هجری قمری امام صلوات الله علیه بدون فرزند دلبندشون جواد الائمه عازم سفر شهادت شدند ... البته بنا بر نقل قولی روز 23 ذیقعده رو مصادف با شهادت امام رضا هم ذکر کرده اند . در هر صورت مأمون ملعون کار خودش رو کرد و امام رضا رو به دیار غربت آورد و سپس شهید کرد... برای همین یکی ازالقاب این امام همام غریب الغرباست چون دوراز پدران بزرگوارشون و تنهای تنها در ارض خراسان با این فاصله زیاد نسبت به امامان دیگر هستند ...

اللهم العن اوّل ظالم ظلم حق محمّد و آل محمّد و آخر تابع له علی ذلک

صلوات مخصوص امام رضا ( صلوات الله علیه ) :

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رزق حلال

رزق حلال

امام صادق (ع) قرمودند: «ترک یک لقمه‌ حرام‌ نزد خدا، محبوب تر است از هزار رکعت نماز مستحبی.» (بحار الأنوار (ط ـ بیروت)، ج‌90، ص373)
نفاق

نفاق

امیرالمؤمنین علی (ع):«از نفاق دوری کن، به درستی که فرد دو رو نزد خداوند متعال دارای جایگاه و منزلت نیست.» (شرح آقا جمال خوانساری بر غررالحکم و دررالکلم، ج‌2، ص304)
عفت در کلام امیرالمومنین(ع)

عفت در کلام امیرالمومنین(ع)

حضرت علی(ع) فرمودند: «هرکس اعضا و جوارح خویش را از حرام بازدارد، اخلاقش نیکو می گردد.» (شرح آقا جمال خوانساری بر غررالحکم و دررالکلم، ج‌5، ص432).
دوری از موضع تهمت

دوری از موضع تهمت

امام صادق (ع) فرمودند: هرگاه مؤمن به برادر [دینی] خود تهمت بزند، ایمان در قلب او از میان می‌رود، هم چنان که نمک در آب، ذوب می‌شود. (مشکاةالأنوار فی غررالأخبار، طبرسی، علی بن حسن، ص319)
قناعت

قناعت

حضرت علی (ع) فرمودند: «به جستجوی بی‌نیازی برخاستم، آن را جز در قناعت نیافتم؛ همواره قناعت کنید، تا بی‌نیاز باشید.» (جامع الأخبار (للشعیری)، محمد بن محمد،ص123)

پر بازدیدترین ها

«وَمِنَ النَّاسِ مَن یَشْرِی نَفْسَهُ ابْتِغَاء مَرْضَاتِ اللّهِ وَاللّهُ رَؤُوفٌ بِالْعِبَاد» (بقره/207)

«وَمِنَ النَّاسِ مَن یَشْرِی نَفْسَهُ ابْتِغَاء مَرْضَاتِ اللّهِ وَاللّهُ رَؤُوفٌ بِالْعِبَاد» (بقره/207)

«افرادی هستند (امیر مؤمنان علی (علیه‌السّلام)) که جان خویش را با خداوند معامله می‌کند به خاطر به دست آوردن رضایت او، و خداست که نسبت به بندگانش مهربان است».
No image

امام حسین (ع): «الناسُ عبیدُ الدنیا و الدین لعق علی السنتهم یحوطونه مادرَّت معایشُهم فاذا مُحَّصوا بالبلاء قَلَّ الدَیّانون»

«مردم بندۀ دنیایند و دین بر زبانشان می‌چرخد و تا وقتی زندگی‌هاشان بر محور دین بگردد، در پی آنند، امّا وقتی به وسیلۀ «بلا» آزموده شوند، دینداران اندک می‌شوند.»
قال علیٌ (علیه‌السّلام): «الفُرصَه تمُّر مرِّ السَحاب فانتَهِزوا فُرَصَ الخَیّر» (نهج‌البلاغه فیض، ص 1086)

قال علیٌ (علیه‌السّلام): «الفُرصَه تمُّر مرِّ السَحاب فانتَهِزوا فُرَصَ الخَیّر» (نهج‌البلاغه فیض، ص 1086)

امام علی (علیه‌السلام) فرمود: «فرصت مانند ابر از افق زندگی می‌گذرد، مواقعی که فرصت‌های خیری پیش می‌آید غنیمت بشمارید و از آن‌ها استفاده کنید»
عن فاطمة الزهرا (سلام الله علیها): «لقد قال رسول الله (صلی الله علیه وآله وسلم) مثل الامام مثل الکعبة اِذْ تُؤْتی ولا تأتی»

عن فاطمة الزهرا (سلام الله علیها): «لقد قال رسول الله (صلی الله علیه وآله وسلم) مثل الامام مثل الکعبة اِذْ تُؤْتی ولا تأتی»

حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) فرمود: «همانا رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) فرمود: مثل امام، چونان کعبه است که بر گردش می‌چرخند و او بر گرد چیزی نمی‌چرخد».(بحارالانوار، ج 36، ص 353)
عن ام البنین (علیها السلام): «أخبِرنی عَن أبِی عَبدالله الحُسَین، …أولادی وَمَن تَحتَ الخَضراء کُلُّهُم فداءُ لأبی عَبدِاللهِ الحُسین»

عن ام البنین (علیها السلام): «أخبِرنی عَن أبِی عَبدالله الحُسَین، …أولادی وَمَن تَحتَ الخَضراء کُلُّهُم فداءُ لأبی عَبدِاللهِ الحُسین»

حضرت ام البنین (علیها السلام): «از ابا عبدالله الحسین (ع) به من خبر بده! …فرزندانم و تمام کسانی که زیر آسمان کبودند، همه به فدای ابا عبدالله الحسین (ع) باد!» (منتهی المقال، ج 2، ص 70؛ تذکره الشهداء، ص 443)
Powered by TayaCMS