دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

دنيا برای آخرت سالك خلق شده است

No image
دنيا برای آخرت سالك خلق شده است

 (بدان اي سالک عزيز!) زندگي در دنيا در مقابل زندگي در آخرت آن قدر کم ارزش است که اصلاً به حساب نمي آيد. علي(ع) در نامه 55 نهج البلاغه مي فرمايد: ان الله سبحانه قد جعل الدنيا لما بعدها؛ خدا دنيا را براي بعد از آن خلق کرده است. جعل در اينجا به معناي جعل تکويني است، يعني دنيا استقلال ندارد و وسيله و آلتي براي تحصيل آخرت است. و ابتلي فيها اهلها ليعلم ايهم احسن عملاً و لسنا للدنيا خلقنا ولابالسعي فيها امرنا» و در دنيا اهلش را مي آزمايد تا معلوم شود کدام يک بهترين رفتار را دارد، ما براي دنيا خلق نشده ايم و براي سعي و تلاش (بيش از حد) در آن امر نشده ايم. اصلاً خلقت ما براي دنيا نيست، چون اين سرا وسيله اي است که با آن آخرت کسب مي شود، لذا ما امر نشده ايم تا مي توانيم در اين دنيا لذت ببريم، بلکه ما آمده ايم تا امتحان شويم که چگونه و چقدر براي هدف معنوي خود در اين نشئه، تلاش مي کنيم، بنابراين هم دنيا مطلوب است و هم آخرت، اما ارزش آخرت خيلي بيشتر از دنيا است به گونه اي که دنيا بايد به عنوان يک ابزار براي تحصيل آخرت استفاده شود، و فداي آن گردد، و هر عاقلي هم مطلوب با ارزش تر را هدف گيري می‌کند.(1)

    برگرفته از: 1- رسائل بندگی، آيت الله شيخ مجتبی تهرانی، ص135

              روزنامه كيهان، شماره 21025 به تاريخ 16/1/94، صفحه 6 (معارف)

مقاله

نویسنده آیت الله مجتبی تهرانی
جمع آوری و تدوین رسول غفارپور

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

چگونه خود را از گمراهی نگه داریم؟

چگونه خود را از گمراهی نگه داریم؟

انسان به طور طبیعی گرایش به کمال و امور کمالی دارد و لذا عشق به زیبایی‌ها و بیزاری از کاستی‌ها و زشتی‌ها در وجود انسان نهادینه شده است.
علم آموزی و تأمین رزق و روزی (پرسش و پاسخ؟)

علم آموزی و تأمین رزق و روزی (پرسش و پاسخ؟)

پرسش: بر اساس آموزه‌های وحیانی چگونه علم آموزی موجبات از بین رفتن فقر و تنگدستی را فراهم آورده و مستوجب تضمین رزق و روزی انسان می‌گردد؟ لطفاً به نحو اجمال پاسخ دهید.
بخل و آثار زیانبار آن

بخل و آثار زیانبار آن

برخی از رفتارهای اجتماعی بیانگر بینش و نگرش افراد است.
انسان از خاک تا افلاک

انسان از خاک تا افلاک

انسان موجودی مرکب است ولی آنچه هویت انسانی را معنا می‌بخشد، بخش معنوی و روحانی اوست که جایگاه خلافت الهی را به همین سبب کسب کرده است؛ زیرا خداوند پس از آنکه در کالبد خاکی انسان روح خویش را دمید و همه صفات خویش را در انسان با تعلیم اسمایی به ودیعت گذاشت، آنگاه بود که فرمان سجده را صادر کرد و از همه ما سوی الله خواست تا بر انسان سجده کنند.
بی احترامی به بهانه رفاقت!

بی احترامی به بهانه رفاقت!

با توجه به اینکه انسان موجودی اجتماعی است و برای ارائه حیات خویش نیاز به ارتباطات در جامعه دارد.

پر بازدیدترین ها

الخیر فی ماوقع

الخیر فی ماوقع

برای خیلی‌ها این پرسش مطرح می‌شود که چرا ما هر گاه با مصیبت و گرفتاری مواجه می‌شویم، و نخستین تحلیل و توصیف ما از آن این است که در آن خیری بوده است؟
No image

اشعار ناقوسیه

رابطه علم و عمل

رابطه علم و عمل

علم و دانش بشری زمانی برای جامعه و مردم سودمند و مفید است که با عمل و اجرا همراه گردد یعنی عالم به علم و دانسته‌های خود عمل کرده و آن را با اشتیاق به دیگران نیز بیاموزد.
عالم مرگ از نگاه قرآن

عالم مرگ از نگاه قرآن

مرگ حالتی در موجودات است که از مقامی به مقام دیگر در می‌آیند.
Powered by TayaCMS