دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

حالات معنوی فاطمه(س)

No image
حالات معنوی فاطمه(س)

حضرت زهرا(س) فرمود: شغلني عن مسئلته لذه خدمته، لاحاجهًْ لي غير النظر الي وجهه الکريم.

پيامبر(ص) روزي از دخترش پرسيد: فاطمه، چه درخواست و حاجتي داري؟ هم اکنون فرشته وحي در کنار من است و از طرف خدا پيام آورده است. هر چه بخواهي تحقق می‌پذيرد. زهرا(س) در پاسخ، جمله فوق را بيان فرمودند که ترجمه اش چنين است: لذتي که از خدمت حضرت حق مي برم، مرا از هر درخواستي باز داشته است. حاجتي جز اين ندارم که پيوسته ناظر جمال زيبا و والاي خداوند باشم. (فرهنگ سخنان فاطمه(س) ص 91)

عبادت در شب زفاف

شب ازدواج و آغاز لحظه هاي شروع يک زندگي نوين براي هر زن و مردي شيرين و خاطره انگيز است.

خيلي ها اين لحظه هاي شيرين را به انواع گناه مي آلايند و فکر مي کنند اين کار مجاز است.

امام علي(ع) شب عروسي، فاطمه زهرا(س) را نگران و گريان ديد. پرسيد: چرا ناراحتي؟ فاطمه(س) پاسخ دادند: پيرامون حال و رفتار خويش فکر کردم. به ياد پايان عمر و قبر خود افتادم که امروز از خانه پدر به خانه شما منتقل شدم و روزي ديگر از اينجا به طرف قبر و قيامت خواهم رفت. پس تو را به خدا سوگند مي دهم که بيا به نماز بايستيم و با هم در اين شب خدا را عبادت کنيم. (همان ص 40)

وقتي آيات عذاب بر رسول خدا(ص) نازل شد: (دوزخ ميعادگاه همه آنهاست و دوزخ هفت در دارد و براي هر دري گروهي معين از آنها تقسيم شده اند) حضرت به شدت گريستند و ياران پيامبر(ص) نيز گريه کردند.

فاطمه(س) از گريه پدر آگاه شد. پرسيد: اي پدر فدايت شوم چه چيزي تو را به گريه واداشته است؟ رسول خدا(ص) آيات نازل شده را بر فاطمه(س) خواند. زهرا(س) از خوف الهي بر زمين افتاد و فرمود: اي واي، اي واي بر کسي که داخل آتش جهنم مي شود. الويل ثم الويل لمن دخل النار - (همان ص 74)

پيامبراکرم(ص) در يکي از روزهاي پر بار زندگي، در منزل زهرا(س) وضو گرفت. سپس پرسيد: دخترم، در چه حالي هستي؟ فاطمه(س) فرمود: سوگند به خدا، حزن و اندوه من فزوني يافته و تهيدستي من فراوان است.

و تأسف من بيشتر براي اين است که براي سفر طولاني آخرت، چه چيزي آماده کرده ام؟ (همان، ص 75)

روايت شده: روزي رسول اکرم(ص) دخترش را نگران و اندوهگين يافت. پرسيد: فاطمه جان، چرا ناراحت هستي؟ فرمود: اي پدر به ياد آوردم روز محشر و توقف مردم را در آن روز، در حالي که همه برهنه هستند. واي از زشتي ها در آن روز و در پيشگاه خداي بزرگ. (همان، ص 220)

روزي پيامبر(ص) فرمود: دخترم، آيا دوست داري دعايي را به تو بياموزم که هيچ کس آن را نخواند مگر اينکه خواسته هايش تحقق پذيرد؟ فاطمه(س) در پاسخ پدر فرمود: پدر جان چنين دعايي از دنيا و آنچه در آن است، نزد من محبوب تر است. (همان، ص 133)

وصيت به علی (ع)

خانم فاطمه(س) در کلمات ارزشمند ديگري به امام علي(ع) وصيت کرد که: وقتي من وفات کردم، تو غسل و کفن مرا به عهده بگير و بر من نماز بگزار و مرا درون قبر قرار بده. دفنم کن و سنگ قبر را بر روي قبرم بگذار و خاک بر آن بريز و آن را هماهنگ و منظم کن.

آنگاه بالاي سرم روبروي من بنشين و زياد قرآن بخوان و دعا کن. زيرا در چنين لحظه هايي، ميت به انس گرفتن با زندگان محتاج است. من تو را به خدا مي سپارم و درباره فرزندانم سفارش به نيکوکاري دارم. (همان، ص 252)

روزنامه كيهان، شماره 21302 به تاريخ 20/12/94، صفحه 6 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

Powered by TayaCMS