24 اردیبهشت 1396, 22:55
بیایید قیمت گنجها و داشتههای امروزمان را دریابیم و شکرگزار باشیم تا فردا با از دست دادن آنها نادم و پشیمان نشویم. که پشیمانی نه تنها سودی ندارد، بلکه حسرت و در نتیجه افسردگی و غم و اندوههای پایدار به دنبال دارد.
همان طور که گاهی امروز افسوس دیروز را میخوریم. مبادا فردا هم افسوس امروز را بخوریم. پس امروز را دریابید. چرا بعضی همیشه با خاطرات گذشته زندگی میکنند دیروز نیست. فردا نیست. امروز هست. دو نیست را فدای یک هست نکنید. امروز را با شادی و انرژی و موفقیت سپری کن که هم آینده ات توأم با شادی و موفقیت باشد. هم گذشته ات چون امروز برای فردا. دیروز دیگری است. امروز را در کنار همسر و عزیزان خود خوب دریابید تا در آینده افسوس هدر دادن انرژی عمر را نخورید. میگویند: پیران با گذشته زندگی میکنند و جوانان با آینده، زندگی را از کودکان بیاموزید که با حال زندگی میکنند. نه حسرت گذشته و نه حرص آینده در ذهن و زندگی جوان جایی ندارند. امروزت را که خوب دریابی و خوب بسازی و شاد و پرتلاش باشی فردایت نیز ساخته میشود.
براساس تحقیقات و شواهد انجام گرفته، اثبات شده كه خنده مىتواند در رفع اختلالات روان پزشكى نظیر افسردگى، اضطراب و اختلالات رفتارى بسیار مفید و مؤثر باشد و تنشهاى موجود در افراد و هورمونهاى تشدید كننده و مولد اضطراب و افسردگى را به طور چشمگیرى كاهش دهد. خنده مىتواند تأثیر مثبت و خوبى را بر جاى بگذارد و در ایجاد روحیه شاداب تأثیرگذار باشد. بر اساس تحقیقات موجود كسانى كه در زندگى روزمره خود خندیدن را جایگزین عصبانیت و خشم سازند بیش از سایرین دچار موفقیتهاى مكرر مىشوند و احساس رضایتمندى بیشترى از زندگى خواهند داشت. نیاز به خندیدن و شاد بودن در كلیه افراد امرى ضرورى است و بهتر است كه به جاى خندههاى مصنوعى به طرف خندههاى واقعى كشیده شوند و از خندیدنهایى كه باعث تمسخر دیگران مىشود و غیر اخلاقى است پرهیز كنند. زیرا در غیر این صورت تنشهاى موجود و نتایج معكوس و نادرست در آنها افزایش مىیابد. همچنین تحقیقات دیگر حاكى از آن است که خندیدن بیماران مبتلا به افسردگى در صورتى كه درمانهاى دارویى و غیردارویى خود را ادامه دهند و به موقع مصرف كنند، شدت بیمارى را در آنها كاهش مىدهد. خندیدن در صورتى كه به موقع و در جاى خود به كار رود، متناسب و خوب است چرا كه در غیر این صورت زشت و ناپسند محسوب مىشود.
شوخ طبعی از حُسن خلق است همانا بدین وسیله شادی و سرور را در قلب خود داخل میکنید. البته نباید در شوخی افراط کرد. مکان و زمان شوخی را باید در نظر داشت. شوخی نباید موجب تحقیر و تمسخر و توأم با توهین، غیبت و رنجش کسی شود. رسول خدا(ص) میفرماید: «من شوخی میکنم و اهل مزاح هستم اما حرف باطل و بیهوده نمیگویم» همچنین تصریح فرموده اند: کسی که مؤمنان را شاد کند همانا مرا شاد کرده و کسی که مرا شاد سازد همانا از سوی خداوند عهدی برای خویش گرفته است و چنین کسی در قیامت در امنیت و آسایش است (بحار ج ۷۴ ص ۴۱۳).
کتابخانه هادی
پژوهه تبلیغ
ارتباطات دینی
اطلاع رسانی
فرهیختگان