دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

راه رسيدن به آسايش و آرامش

No image
راه رسيدن به آسايش و آرامش

انسان دوست مي دارد آرامش و آسايش را به طور پايدار در اختيار داشته باشد. با آنکه می‌داند آرامش و آسايش دنيا و خوشبختي که در سايه آن به دست مي آيد، ناپايدار است، با اين همه دنبال آن مي رود.

از نظر قرآن، مردم سه دسته هستند: 1. کساني که تنها خوشبختي دنيا را مي خواهند؛ 2. کساني که تنها خوشبختي آخرت را مي خواهند، مانند راهبان مسيحي(حديد، آيه 27)؛ 3. کساني که خوشبختي دنيا و آخرت را مي خواهند.

خداوند در قالب دعا به مردم ياد مي دهد تا خوشبختي هر دو سرا را بخواهند. در آيه 201 سوره بقره آمده است: رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِي الآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ؛ پروردگارا! به ما در دنيا نيکي و و در آخرت نيکي بده! و ما را از عذاب آتش دوزخ حفظ کن!

بهترين سرمشق نيکو که بتواند نيکي دنيا و آخرت را تأمين کند، پيامبر اکرم (ع) است که خداوند او را به خلق عظيم(قلم، آيه 4) ستوده است. از اين رو، ايشان را به عنوان نمونه کامل انساني که با داشتن عناصر بشري(کهف، آيه 110) چون ميل جنسي و مالي و غذايي و مانند آن(فرقان، آيات 7 تا 10) سعادت دنيا و آخرت را به دست آورده اشاره مي کند و می‌فرمايد: لَقَدْ کانَ لَکُمْ في رَسُولِ اللَّهِ اُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَنْ کانَ يَرْجُوا اللَّهَ وَ الْيَوْمَ الْآخِرَ؛ هر آينه براي شما در رسول الله سرمشق نيک براي کساني است که اميد به خدا و روز آخرت دارند.(احزاب، آيه 21)

پس اگر مي خواهيم خوشبختي دنيا و آخرت را با هم داشته باشيم، بايد فلسفه و سبک زندگي خودمان را از پيامبر(ص) بياموزيم و به ايشان اقتدا کنيم. به عنوان نمونه از آيات و روايات بر مي آيد کسي که دنيا و آخرت مي خواهد بايد به نماز به ويژه اول وقت اهتمام ورزد؛ زيرا نماز مهمترين وسيله براي کسب آرامش و آسايش است. اگر از نظر رواني دچار اضطراب و ترس و اندوه هستيد، نماز بهترين مايه آرامش است و اگر مشکلات مالي داريد و دچار بی‌برکتي هستيد، نماز بخوانيد؛ زيرا نماز مهمترين عبادتي است که تقوا را موجب مي شود و تقوا تأمين کننده سعادت دنيا و آخرت است.(بقره، آيه 21؛ حجرات، آيه 14)

روزنامه كيهان، شماره 21529 به تاريخ 16/10/95، صفحه 8 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

Powered by TayaCMS